2019.01.07 10:00

Tegye biztonságossá a munkahelyét 2019-ben

                      

Elérkezett az új év és a január mely sokszor fogadalmakkal kezdődik a magánéletben, de érdemes néhány változtatást a vállalkozásunkban is bevezetni, az új év jó alaklamat nyújt ezen “fogadalmak” bevezetésére.
Apró változtatásokkal a cég folyamatai fejleszthetők, így biztosítható, hogy hosszú távon nagyobb hatékonyságot érjünk el egész évben.

A veszélyt rejtő folyamatok nem csak a munkavállalók számára hátrányosak, de jelentős kiadásokal is megterheli a vállalatokat, gondoljunk akár a reklamációk kezelésére vagy a betegszabadságokra.

A HSE által végzett felmérés szerint 3,9 millió munkanap esik ki az Egyesült Királyságban munkahelyi balesetek miatt, ami azt jelenti, hogy egy átlagos dolgozó több mint 7 napot hiányzik a munkahelyéről.

Segíteni szeretnénk Önnek a DURABLE termékeivel hogy 2019-ben biztonságosabbá tegyük a munkahelyét, így összegyűjtöttük a legjobb ötleteket amivel megteheti az első lépéseket.

1) A legfontosabb a raktár biztonságossá tétele

Mindannyian tisztában vagyunk vele, milyen sok veszély rejt egy forgalmas raktár vagy logisztikai központ. A targoncák, a megrakott kamionok, a csúszós padlók, az elektromos felszerelések stb. A veszélyforrások listája mindig csak növekszik.

Egy másik HSE felmérés beszámol róla, hogy mi a balesetek 3 leggyakoribb oka: csúszásveszély (31%), rakodás, emelés (21%) ütközés mozgó járművel (10%) – ezek a sérülések bármikor előfordulhatnak egy forgalmas raktárban vagy logisztikai központban.

Ezek figyelembevételével a DURABLE kialakított egy csúszásmentes padlószalag választékot és figyelmeztető piktogrammokat, melyek segítségével a lista csökkenthető és a raktár kialakítása biztonságosabbá tehető.

                    

Akár a közlekedési útvonalakat kívánja kijelölni, akár a tárolási helyeket a DURABLE kopásálló és nagy igénybevételre tervezett padlójelölő szalagjai és piktogramjai segítenek, hogy biztosnágosabbá és hatékonyabbá tegye vállalkozását.

Használja az ISO 7010-es szabványnak megfelelő eszközöket a veszélyes területek kijelölésére, valamint az egészségügyi és munkabiztonsági előírások betartására.

Tekintse meg teljes raktári megoldásainkat

2) Ne feledkezzen meg a jelölés fontosságáról

A jelölés a modern munkahelyi környezetben mindenhol fontos szerepet tölt be, de a egészségügyi és biztonsági előírások mellett fontos hogy ne feledkezzünk meg a megfelelő jelölés fontosságáról.

Vészkijáratok, figylemeztető jelzések, elsősegélyládák kihelyezése elengedhetetlen egy modern munkahelyen, és az is fontos, hogy ezek a helyek egyértelműen jelölve legyenek.

A termékek sárga/fekete, piros/fehér és zöld/fehér színekben is elérhetők. A választék megfelel az ISO 3864-4 előírásainak. A két színű DURAFRAME® keretek tökéletesek a munkahelyi veszélyforrások és biztonsági információk professzionális módon történő kihelyezséhez.

3) Mikor frissítette utoljára a látogatói regisztrációs rendszerét

Sok vállalat elfeledkezik róla, hogy a munkahelyek biztonsága érdekében milyen fontos a megfelelő látogatói beléptetés és regisztráció kialakítása. Itt az ideje, hogy ezt is rendbe tegyük.

A mostanában bevezetett új adatvédelmi törvény szükségessé teszi, hogy a látogatói információkat, személyes adatokat még biztonságosabban kezeljük, mint valaha. A látogató könyv választékunk segíthet, hogy a GDPR-nak megfelelően kezelhesse ezeket az adatokat. A látogatói könyv tartalmaz egy biztonsági oldalt, amely elrejti a látogatók személyes adatait mások elől, míg alatta egy másolat készül.

Ezek az oldalak mikroperforáltak, ami azt jelenti, hogy könnyen és gyorsan egy névjegytartóba helyezhetők, így a munkavállalók mindig pontosan tudni fogják, hogy kik a látogatók a munkahelyen, kiemelten ajánljuk pl. bankok számára, ahol a biztonság kiemelt fontossággal bír.

Ezzel a 3 egyszerű lépéssel még biztonságosabbá teheti vállalkozását 2019-ben.